Φιλέτο πάπιας σε σάλτσα 5 μπαχαρικών

Φιλέτο πάπιας σε σάλτσα 5 μπαχαρικών

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πάπια με λαχανικά σε σάλτσα 5 μπαχαρικών, ένα κλασικό κινέζικο πιάτο που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε συχνά, αφού ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος πάπιας
  • ½ φλ. ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 5 άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1-2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 συσκευασία Κινέζικη Σάλτσα με 5 Μπαχαρικά Knorr Asia
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 συσκευασία Noodles Αυγού Knorr Asia
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο πάπιας και το σοτάρουμε σε wok στη μισή ποσότητα από το ηλιέλαιο για 7΄-8΄, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φιλέτο να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 6΄-7΄, φροντίζοντας να παραμείνουν τραγανά.
  • Προσθέτουμε την πάπια, την πάπρικα, την κινέζικη σάλτσα με 5 μπαχαρικά και τη μερίδα του ζωμού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και συνοδεύουμε την πάπια.
close