Χοιρινό Σετσουάν

Χοιρινό Σετσουάν

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Κομμάτια χοιρινού φιλέτου με λαχανικά και πλούσια σάλτσα με σόγια και τζίντζερ, σερβιρισμένα με noodles, για να φέρετε εύκολα την ασιατική κουζίνα στο καθημερινό τραπέζι!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. κοφτό καυτερή πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1-2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
  • 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια και Τζίντζερ Knorr Asia
  • ½ φλ. νερό
  • 1 συσκευασία Νoodles Αυγού Knorr Asia
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την πάπρικα και λίγο αλάτι και αλευρώνουμε το χοιρινό.
  • Στο wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και 3 κ.σ. από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το χοιρινό με τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρουμε τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τη βιετναμέζικη σάλτσα με σόγια και τζίντζερ και το νερό και μαγειρεύουμε για 5΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος το κρέας και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας το χοιρινό.
close