Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με λαχανικά

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Κοτόπουλο με σάλτσα από καρύδα και λαχανικά, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα φέρει κάτι από ταϊλανδέζικη κουζίνα στο τραπέζι σας! Σερβίρει 4 άτομα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 5 μεγάλα άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1½ καρότο, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
  • 1 συσκευασία Knorr Risonatto Indienne
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κοτόπουλο για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε και κρατάμε ξεχωριστά ½ φλ. από τον ζωμό.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να πάρουν χρώμα, φροντίζοντας να παραμείνουν τραγανά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πάπρικα, την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι και τον ζωμό από το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 5΄-6΄.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε για 2΄-3΄ ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε με Risonatto Indienne σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και συνοδεύουμε το κοτόπουλο.
    close