Χοιρινό τεμπούρα με σάλτσα Sweet Chilli

Χοιρινό τεμπούρα με σάλτσα Sweet Chilli

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ετοιμάστε αυτό το εύκολο ασιατικό πιάτο είτε για το καθημερινό τραπέζι, είτε σε συγκέντρωση με φίλους και εντυπωσιάστε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό φιλέτο χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. ανάμεικτο λευκό και μαύρο σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 συσκευασία Σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia
  • 3 φλ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
  • ½ κουτάκι (115 ml) σόδα
  • ½ κουτάκι (115 ml) γκαζόζα
  • ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. ρυζάλευρο ή κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη ή ½ κ.γ. κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκος αυγού
  • ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε, το κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
  • Ετοιμάζουμε ένα εύκολο μπεν μαρί με δύο μπολ. Γεμίζουμε το μπολ της βάσης μέχρι τη μέση με παγωμένο νερό, παγάκια και λίγο αλάτι.
  • Στο δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε σε χυλό τη σόδα και τη γκαζόζα, κρύες από το ψυγείο, το αλεύρι, το μισό ρυζάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αυγού και το αλάτι. Τοποθετούμε επάνω στο μπολ με τα παγάκια και διατηρούμε τον χυλό κρύο.
  • Περνάμε τα βρασμένα κομμάτια του χοιρινού από το υπόλοιπο ρυζάλευρο και στη συνέχεια τα βουτάμε ένα-ένα στο κουρκούτι.
  • Στραγγίζουμε ελαφρά τα κομμάτια χοιρινού από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να φουσκώσει καλά και να πάρει χρώμα ο χυλός.
  • Σερβίρουμε το χοιρινό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το ανάμικτο σουσάμι και περιχύνουμε με τη σάλτσα Sweet Chilli.
    close