Πάπια Πεκίνου με σάλτσα δαμάσκηνου

Πάπια Πεκίνου με σάλτσα δαμάσκηνου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια ασιατική συνταγή που θα εντυπωσιάσει στο επίσημο τραπέζι και θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Θέλει τον χρόνο της, ωστόσο ετοιμάζεται εύκολα. Δοκιμάστε τη!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος150 Λεπτά

Υλικά

  • 1 ολόκληρη πάπια (2 κιλά περίπου)
  • 4-5 φλ. ηλιέλαιο
  • 4 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 2 συσκευασίες Κινέζικη Σάλτσα με 5 Μπαχαρικά Knorr Asia
  • 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια και Τζίντζερ Knorr Asia
  • 20 πιτούλες για πάπια
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
  • 400 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ Knorr
  • 1 μερίδα Knοrr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 φλ. καυτό νερό
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη φριτέζα, τηγανίζουμε την πάπια στο ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο, μέχρι να πάρει χρώμα και να κάνει κρούστα.
  • Στη συνέχεια, αλείφουμε την πάπια, εσωτερικά και εξωτερικά, με τις 2 διαφορετικές σάλτσες και αλατοπιπερώνουμε καλά. Μαρινάρουμε για 30΄.
  • Ψήνουμε την πάπια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα και 20‘ περίπου. Αλείφουμε την πάπια κατά διαστήματα με τα ζουμιά από το σκεύος, για να γίνει τραγανή.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πάπια να κρυώσει ελαφρά. Φιλετάρουμε προσεκτικά και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε κατσαρολάκι τη μαρμελάδα δαμάσκηνου, τη βιετναμέζικη σάλτσα με σόγια και τζίντζερ, τη μερίδα του ζωμού και το νερό.
  • Βράζουμε τη σάλτσα για 10’ σε μέτρια θερμοκρασία και τη δένουμε με το κορν φλάουρ. Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε μπολ.
  • Σερβίρουμε την πάπια σε πιατέλα και συνοδεύουμε με τη σάλτσα δαμάσκηνου, τις πίτες, το αγγούρι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
close