Γλυκοπικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

Γλυκοπικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Σερβίρετε αυτές τις φτερούγες όταν βλέπετε αγώνα ή στο επόμενο πάρτι σας, και δείτε πώς θα κάνουν φτερά από την πιατέλα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια και Τζίντζερ Knorr Asia

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • 400 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ
  • ½ κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τις φτερούγες για 10’. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη βιετναμέζικη σάλτσα με σόγια και τζίντζερ και ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετούμε τις φτερούγες σε μεγάλο και ρηχό ταψί, σε μία στρώση, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20’. Γυρίζουμε και ψήνουμε για 15’ ακόμη.
  • Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο και το κρεμμύδι. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό λάιμ, τις νιφάδες τσίλι και το μέλι και περιχύνουμε τα λαχανικά. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο.
  • Σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλου συνοδεύοντας με τη σαλάτα.
  • Tip:

    Πασπαλίζουμε τις φτερούγες πριν τις σερβίρουμε με ελαφρά καβουρδισμένο άσπρο σουσάμι.

close