Κάρυ κολοκύθας με κοτόπουλο

Κάρυ κολοκύθας με κοτόπουλο

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια έκρηξη γεύσεων χαρακτηρίζει αυτό το εύκολο κάρυ κολοκύθας και κοτόπουλου. Είναι επίσης υγιεινό και γίνεται πανεύκολα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ κιλό ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε κύβους 2 εκ.
  • 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
  • 400 γρ. (1 κουτί) ντοματάκι Pummaro Ψιλοκομμένο Κλασικό
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 φλ. γάλα καρύδας
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ για 4’-5’, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3’-4’ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ψίχα κολοκύθας και την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το ντοματάκι και το νερό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για 5’ ακόμη. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον κόλιανδρο.
  • Tip:

    Αντικαθιστούμε το κοτόπουλο με τόφου ή ρεβίθια για μια χορτοφαγική παραλλαγή. Συνοδεύεται ιδανικά από ρύζι γιασεμιού.

close