Σολομός σε σάλτσα καρύδας

Σολομός σε σάλτσα καρύδας

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Υπέροχες γεύσεις και αρώματα αναδεικνύονται σε αυτό το πιάτο σολομού που μαγειρεύεται σε μία μόνο κατσαρόλα μαζί με λαχανικά και κρέμα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού (χωρίς δέρμα)
  • 4 καρότα, κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
  • 300 γρ. γλυκομπίζελα (με τους λοβούς)
  • 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
  • 400 ml (1½ φλ.) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κρεμμυδάκια στιφάδου, κομμένα διαγώνια
  • 2-3 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα wok, βάζουμε τα φιλέτα σολομού, τα καρότα, τα γλυκομπίζελα και την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι ανακατεμένη με την κρέμα γάλακτος.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10′ περίπου ή μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα σολομού.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας το φαγητό με την πλούσια σάλτσα του. Γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή γιασεμιού.
  • Tip:

    Γαρνίρουμε επίσης με φρέσκο δυόσμο και φέτες λάιμ.

close