Γρήγορο stir fry με λάχανο και καρύδια

Γρήγορο stir fry με λάχανο και καρύδια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το κόκκινο λάχανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς και υπέροχους τρόπους. Συνδυάζεται καλά με διάφορες γεύσεις. Δοκιμάστε τη συνταγή μας για ένα ασιατικό stir fry με καρύδια και κολοκύθα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε κύβους 2 εκ.
  • 300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκι Pummaro Ψιλοκομμένο Κλασικό
  • 2 φλ. καυτό νερό
  • 1 φλ. γάλα καρύδας
  • ½ φλ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση

  • Σε ένα wok, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ για 3′, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3′-4′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε σταδιακά την κολοκύθα, το λάχανο και την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι.
  • Ρίχνουμε το ντοματάκι και το νερό και σιγοβράζουμε για 10′. Προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για 5′ ακόμη.
  • Προσθέτουμε τέλος το καρύδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον κόλιανδρο.
  • Tip:

    Αντικαθιστούμε το κοτόπουλο με τόφου ή ρεβίθια για μια χορτοφαγική παραλλαγή. Συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι γιασεμιού.

close