Ριζότο µε κοτόπουλο και μανιτάρια

Ριζότο µε κοτόπουλο και μανιτάρια

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δεν θα χρειαστείτε πολλά υλικά για να ετοιμάσετε αυτό το μοναδικό σε υφή, κρεμώδες ριζότο. Ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι, στο γεύμα ή στο δείπνο, για όποια ημέρα της εβδομάδας.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 150 γρ. μικρά άσπρα µανιτάρια
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 2 µερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωµός Κότας
  • 3 κ.σ. Βιτάµ µε βούτυρο
  • 1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
  • 2 φλ. ρύζι αρµπόριο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1-2 κ.σ. τριµµένη παρµεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκοµµένος µαϊντανός

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα φιλέτα κοτόπουλου σε κύβους. Διαλύουμε τις μερίδες του ζωμού σε 1 λίτρο νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. Βιτάμ, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από το κοτόπουλο από το σκεύος.
  • Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. Βιτάμ, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το σκεύος, προσθέτουµε το ρύζι και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, περιμένοντας να απορροφηθεί η μία δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μετά από 3-4 δόσεις ζωμού, προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα μαϊντανού.
  • Tip:

    Λίγο ρύζι για ριζότο και 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» αρκούν για να ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο, κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια και κοτόπουλο. Αντικαταστήστε τον μαϊντανό με φρέσκο θυμάρι, το ιδανικό ταίρι των μανιταριών.

close