Ριζότο με ποικιλία μανιταριών

Ριζότο με ποικιλία μανιταριών

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα κρεμώδες και ζουμερό ριζότο, η ιδανική συνταγή για να ετοιμάσετε όταν δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε στην κουζίνα. Μια συνταγή που θα σερβίρετε σε μόλις 30΄.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. μανιτάρια (150 γρ. κανθαρέλες & 150 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια)
  • 3 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 150 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι)
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα άσπρα σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε όλα τα μανιτάρια σε 2 κ.σ. Βιτάμ, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και αφήνουμε για 2΄. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Διαλύουμε τις 2 μερίδες του ζωμού σε 1 λίτρο βραστό νερό και κρατάμε το μείγμα ζεστό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. Βιτάμ, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό, περιμένοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την παρμεζάνα και το μείγμα των μανιταριών. Ενώνουμε τα υλικά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Tip:

    Προμηθευτείτε ολόφρεσκα λαχανικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε το ριζότο με όποια λαχανικά θέλετε. Προσθέστε αρακά, καρότα, φρέσκα φασολάκια ή σπανάκι. Απλά προσθέστε τα λαχανικά ή τα κρεατικά που επιλέξατε λίγα λεπτά πριν αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά.

close