Κοτόπουλο σε σάλτσα από αμύγδαλα

Κοτόπουλο σε σάλτσα από αμύγδαλα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μία ξεχωριστή και εύκολη συνταγή με φιλέτο κοτόπουλου σε σάλτσα από αμύγδαλα, πεντανόστιμη για το καθημερινό τραπέζι και ευπαρουσίαστη για πιο επίσημα γεύματα!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 2 φλ. νερό
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα, ανάλατη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, ανάλατη
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 200 - 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 80 γρ. τριμμένο λαδοτύρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τον ζωμό και 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και διατηρούμε το κοτόπουλο ζεστό μέχρι να το σερβίρουμε.
  • Χτυπάμε σε μπλέντερ το αμύγδαλο με το καρύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε ½-1 φλιτζάνι περίπου από τον ζωμό του φαγητού και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά τη φρυγανιά, μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς χυλός. Ενώνουμε κατόπιν με το μείγμα του αμύγδαλου και ανακατεύουμε ελαφρά τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα περιχύνοντάς το με την πλούσια σάλτσα από αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο λαδοτύρι.
    close