Κεφτεδάκια «τυρένια» κοκκινιστά

Κεφτεδάκια «τυρένια» κοκκινιστά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η προσθήκη τυριού στον κιμά «απογειώνει» τη γεύση σε αυτά τα κεφτεδάκια και μας δίνει μια υπέροχη, πρωτότυπη εναλλακτική για το καθημερινό τραπέζι.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή γραβιέρα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 φάκελος Κnorr Σάλτσα για ζυμαρικά Bolognese
  • 300 ml νερό
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τον κιμά με τα δύο είδη τυριών (τη μοτσαρέλα με την παρμεζάνα, το πεκορίνο ή τη γραβιέρα). Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο νερό, εάν είναι πολύ πηχτό το μείγμα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, βγάζουμε το σκόρδο από το σκεύος και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το περιεχόμενο του φακέλου της σάλτσας για ζυμαρικά με 300ml νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια στη σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15΄. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο βασιλικό και συνοδεύουμε με μακαρόνια ή ρύζι.
  • Tip:

    Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας γαρνίροντάς τα επίσης με φρεσκοτριμμένο τυρί. Ακόμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο ή τρία διαφορετικά είδη κρέατος για να ετοιμάσουμε τον κιμά.

close