Χουνγκιάρ μπεγεντί (αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας)

Χουνγκιάρ μπεγεντί (αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας)

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη συνταγή για αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας και φέρτε πολίτικο αέρα στο τραπέζι σας!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 600 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κανελογαρίφαλο σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 4 κ.σ. Flora με βούτυρο
  • 2 -3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ λίτρο γάλα
  • ½ φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και 3 φλ. νερό και βράζουμε για 15΄. Ρίχνουμε το ντοματάκι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 45΄.
  • Για τον πουρέ μελιτζάνας, καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες. Τρυπάμε με το πιρούνι σε 4-5 μεριές και τοποθετούμε σε ταψάκι.
  • Ψήνουμε για 15΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C και μετά για 15΄ στο γκριλ . Όταν διαπιστώσουμε ότι τρυπιούνται με το πιρούνι, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και βάζουμε την ψίχα σε μπολ. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και λιώνουμε το μείγμα με το πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε 1 κ.σ. Flora με βούτυρο.
  • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το υπόλοιπο Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε με σε λείο μείγμα με 2 κ.σ. αλεύρι. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ψίχα μελιτζάνας και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το αρνάκι σε πιατέλα μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας.
  • Tip:

    Αντί για κανέλα και γαρίφαλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μοσχοκάρυδο.

close