Πίτσα με σάλτσα ντομάτας, προσιούτο, μοτσαρέλα & ρόκα

Πίτσα με σάλτσα ντομάτας, προσιούτο, μοτσαρέλα & ρόκα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Θέλετε πίτσα, αλλά αποφεύγετε να παραγγέλνετε απ’ έξω; Έχετε ξαφνικά καλεσμένους και θέλετε να προσφέρετε κάτι γρήγορο; Φτιάξτε υπέροχη σπιτική πίτσα σε λιγότερο από μισή ώρα!

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Passata
  • 1 κ.γ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 έτοιμες (προψημένες) βάσεις για πίτσα
  • 400 γρ. τριμμένο γκούντα
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρές μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • 6-8 φέτες προσιούτο
  • 1 ματσάκι ρόκα (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε για 2΄ τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών σε κόκκους, το σκόρδο, το πέστο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τοποθετούμε τις έτοιμες βάσεις για πίτσα σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο.
  • Αλείφουμε τις βάσεις με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10΄.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μοτσαρέλα και το προσιούτο και ψήνουμε για 5΄ ακόμη.
  • Αποσύρουμε, γαρνίρουμε με τη ρόκα και σερβίρουμε αμέσως.
    close