Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και τυρί φέτα

Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και τυρί φέτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η κίτρινη κολοκύθα, θρεπτική και γλυκιά, ταιριάζει υπέροχα με τη φέτα. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πίτα που σας προτείνουμε και θα το διαπιστώσετε!

  • Σερβίρει10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 κιλό τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 250 γρ. Flora με βούτυρο, λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
  • 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη και καλά στυμμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό σκεύος, ρίχνουμε το γάλα και τη μερίδα του ζωμού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το 1/3 της φέτας και 1 κ.σ. από το Flora. Ανακατεύουμε σε παχύρρευστο μείγμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε δεύτερο σκεύος, σοτάρουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε 2 κ.σ. Flora . Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο τυρί, το μείγμα από το σιμιγδάλι, τα αυγά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αλείφουμε με Flora ένα ορθογώνιο, αντικολλητικό ταψί (35x25 εκ.) και τοποθετούμε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα μεταξύ τους.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της της γέμισης επάνω στο τελευταίο φύλλο. Σκεπάζουμε την πίτα με 5 φύλλα ακόμη, βουτυρωμένα μεταξύ τους και αλείφουμε με το υπόλοιπο Flora.
  • Βάζουμε την πίτα για 10΄ στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η γέμιση και να παγώσουν τα φύλλα, για να μπορούμε να τα χαράξουμε.
  • Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30΄-35΄.
  • Tip:

    Μπορούμε να ετοιμάσουμε την πίτα αντικαθιστώντας την κίτρινη κολοκύθα με πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα και στραγγισμένα.

close