Τάρτα με leftovers

Τάρτα με leftovers

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πεντανόστιμη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε με ό,τι έχει περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι. Καλή σας όρεξη!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας ή τάρτας
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, ψημένο (περίσσευμα από τη χριστουγεννιάτικη ψητή γαλοπούλα)
  • 100 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • 4 αυγά
  • 100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε το φύλλο σε φόρμα για τάρτες. Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος, μοιράζουμε φασόλια στην επιφάνεια για να διατηρήσει το σχήμα του και ψήνουμε για 15΄. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το φύλλο να κρυώσει.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το πράσο για 4΄, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη γαλοπούλα και τον αρακά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Στο μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα.
  • Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γαλοπούλας και των λαχανικών στη βάση της τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  • Ψήνουμε για 25΄-35΄, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να πάρει ομοιόμορφα χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε με σαλάτα.
  • Tip:

    Μπορούμε να ετοιμάσουμε την τάρτα για να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας και να την διατηρήσουμε στην κατάψυξη, χωρίς να την ψήσουμε. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στη γέμιση κομματάκια από λουκάνικο, ζαμπόν, μπέικον, λαχανάκια Βρυξελλών ή λευκό ραπάνι.

close