Πασχαλινό αρνίσιο ρολό γεμιστό

Πασχαλινό αρνίσιο ρολό γεμιστό

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν δεν έχετε αποφασίσει τι θα φτιάξετε στο πασχαλινό τραπέζι, δοκιμάστε αρνίσιο ρολό γεμιστό με σπανάκι και συνοδέψτε το με πατατούλες μούρλια!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνίσιο μπούτι (χωρίς κόκκαλο)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • Σπάγκος μαγειρικής
  • 5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 100 ml καυτό νερό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας κατά μήκος και μέχρι τη μέση, ώστε να δημιουργήσουμε τη θήκη για τη γέμιση.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1΄ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο λίγο, και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
  • Γεμίζουμε το κρέας με το μείγμα, πιέζουμε και τυλίγουμε σε ρολό. Δένουμε με τον σπάγγο και στερεώνουμε τα κλωναράκια από το δενρολίβανο.
  • Βάζουμε το κρέας σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο και σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Διαλύουμε στο νερό τη μερίδα του ζωμού και περιχύνουμε το κρέας. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180°C για 1½-2 ώρες. Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  • Αφήνουμε το κρέας για λίγα λεπτά να σταθεί πριν το κόψουμε.
  • Tip:

    Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγη θρυμματισμένη φέτα.

close