Bao Buns

Bao Buns

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δημιουργήστε χειροποίητα bao buns και απολαύστε τα αφράτα και λαχταριστά ασιατικά ψωμάκια που «αγκαλιάζουν» μια πλούσια γέμιση! Ιδανικό finger food που απολαμβάνουμε αποκλειστικά με το χέρι!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά

Υλικά

  • Για τα bao bun
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 ml νερό χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 4 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Για το χοιρινό
  • 500 γρ. χοιρινό κιλότο χωρίς κόκαλο κομμένο σε χονδρές φέτες
  • 100 ml Σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 γλυκάνισοι
  • 50 ml κρασί από ρύζι
  • 2 κ. σ. σκούρα σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. σ. ηλιέλαιο
  • Μια πρέζα μείγματος κινέζικων μπαχαρικών
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 αγγούρι σε λωρίδες
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Μια χούφτα φιστίκια ψημένα
  • Λίγα φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Τηγανίζουμε το χοιρινό και το βάζουμε σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε αμέσως το σκόρδο, το τζίντζερ και τον γλυκάνισο και μαγειρεύουμε για 1’.
  • Ρίχνουμε το κρασί από ρύζι και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το χοιρινό στην καραμέλα και προσθέτουμε 100ml νερό και το μείγμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και μειώνουμε τη σάλτσα.
  • Για τα bao bun ανακατεύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε για 10’ μέχρι ν' αποκτήσει ελαστική υφή.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Μετά από μία ώρα βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την τυλίγουμε σε σχήμα λουκάνικου και κόβουμε σε ίσα μέρη.
  • Φτιάχνουμε με κάθε κομμάτι ένα bao bun, τα στερεώνουμε με ξύλινα καλαμάκια, τα λαδώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί, το οποίο σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 10’, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα καλαμάκια.
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε bao bun με μία ή δύο φέτες χοιρινό και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε το αγγούρι, το καρότο και το κρεμμυδάκι με 50 ml Σάλτσα Sweet Chilli Knorr και βάζουμε στο χοιρινό.
  • Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με κόλιανδρο και λιωμένα φιστίκια.
  • Tip:

    Αν θέλουμε πιο όξινη γεύση, προσθέτουμε λίγο ξύσμα γλυκολέμονου.

close