Bao Buns
Δημιουργήστε χειροποίητα bao buns και απολαύστε τα αφράτα και λαχταριστά ασιατικά ψωμάκια που «αγκαλιάζουν» μια πλούσια γέμιση! Ιδανικό finger food που απολαμβάνουμε αποκλειστικά με το χέρι!
- Σερβίρει4-6
- Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά
Υλικά
- Για τα bao bun
- 250 γρ. αλεύρι
- 100 ml νερό χλιαρό
- 2 αυγά
- 4 γρ. μαγιά ξερή
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- Για το χοιρινό
- 500 γρ. χοιρινό κιλότο χωρίς κόκαλο κομμένο σε χονδρές φέτες
- 100 ml Σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 γλυκάνισοι
- 50 ml κρασί από ρύζι
- 2 κ. σ. σκούρα σάλτσα σόγιας
- 1 κ. σ. ηλιέλαιο
- Μια πρέζα μείγματος κινέζικων μπαχαρικών
- 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
- 1 αγγούρι σε λωρίδες
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Μια χούφτα φιστίκια ψημένα
- Λίγα φύλλα κόλιανδρου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Τηγανίζουμε το χοιρινό και το βάζουμε σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε αμέσως το σκόρδο, το τζίντζερ και τον γλυκάνισο και μαγειρεύουμε για 1’.
- Ρίχνουμε το κρασί από ρύζι και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το χοιρινό στην καραμέλα και προσθέτουμε 100ml νερό και το μείγμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και μειώνουμε τη σάλτσα.
- Για τα bao bun ανακατεύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε για 10’ μέχρι ν' αποκτήσει ελαστική υφή.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μετά από μία ώρα βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την τυλίγουμε σε σχήμα λουκάνικου και κόβουμε σε ίσα μέρη.
- Φτιάχνουμε με κάθε κομμάτι ένα bao bun, τα στερεώνουμε με ξύλινα καλαμάκια, τα λαδώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί, το οποίο σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 10’, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα καλαμάκια.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε bao bun με μία ή δύο φέτες χοιρινό και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε το αγγούρι, το καρότο και το κρεμμυδάκι με 50 ml Σάλτσα Sweet Chilli Knorr και βάζουμε στο χοιρινό.
- Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με κόλιανδρο και λιωμένα φιστίκια.
Tip:
Αν θέλουμε πιο όξινη γεύση, προσθέτουμε λίγο ξύσμα γλυκολέμονου.