Ασιατικό Pulled Pork

Ασιατικό Pulled Pork

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ασιατικό pulled pork ή αλλιώς burger εξ’ Ανατολής, με χοιρινό που λιώνει στο στόμα! Χρησιμοποιήστε ψωμάκια bao bun ή ψημένα ψωμάκια για burger.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος390 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο
  • 1 Κύβος Knorr Ζωμός Κότας
  • 200 ml Σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia
  • 150 ml νερό
  • 100 γρ. μαρούλι
  • 100 γρ. αγγούρι
  • 100 γρ. κινέζικο τουρσί κιμτσί
  • 2 κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 75 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κ. γλ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 κ. γλ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110 °C.
  • Διαλύουμε τον Κύβο Knorr σε 150 ml νερό.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά -εκτός από το κρέας- σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε έπειτα από πάνω το κρέας.
  • Τρίβουμε καλά το κρέας με το μείγμα, σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στον φούρνο.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 6-7 ώρες. Το ελέγχουμε και το γυρίζουμε τακτικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Καταλαβαίνουμε ότι το κρέας είναι έτοιμο, όταν σχεδόν διαλύεται.
  • Βγάζουμε το κρέας από το ταψί, το τοποθετούμε σε μπολ και αφαιρούμε όλο το λίπος. Στη συνέχεια το ξεψαχνίζουμε με ένα πιρούνι.
  • Τοποθετούμε το ξεψαχνισμένο κρέας ξανά στο ταψί και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  • Tip:

    Το χοιρινό ταιριάζει πολύ με ψωμάκια bao bun στον ατμό, μαρούλι και αγγoυράκι τουρσί ή με ψημένα ψωμάκια για burger.

close