Χοιρινό Ramen

Χοιρινό Ramen

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια λαχταριστή εκδοχή της αγαπημένης γιαπωνέζικης σούπας! Προσθέστε επιπλέον τραγανά τηγανιτά κρεμμύδια για έξτρα γεύση!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας8 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 600 γρ. χοιρινό
  • 2 συσκευασίες Noodles Αυγού Knorr Αsia
  • 2 Knorr «ΣΠΙΤΙΚΟΣ» Ζωμός Κότας
  • 100 γρ. μπέικον βραστό
  • 1 λίτρο νερό
  • 3 εκ. τζίντζερ
  • 1 γλυκό κρεμμύδι
  • 1 κ. σ. σπόροι σουσαμιού
  • 1 κ. σ. της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
  • 3 κρεμμυδάκια
  • 1 κινέζικο λάχανο πακ τσόι (pak-choi)
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κ. γλ. λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
  • Κόβουμε το λάχανο και τα μανιτάρια σε λωρίδες.
  • Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι για περίπου 10’ και βράζουμε το αυγό για 5’-6’. Στη συνέχεια το καθαρίζουμε, το κόβουμε στη μέση και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε μέτριο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το γλυκό κρεμμύδι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να απελευθερωθούν τα αρώματα.
  • Έπειτα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, τους 2 Κύβους Knorr, τους σπόρους σουσαμιού, τη σάλτσα σόγιας και λίγο λευκό πιπέρι.
  • Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει.
  • Τηγανίζουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια ξεχωριστά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες του 1 εκατοστού και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφήνουμε στην άκρη πάνω σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μαγειρεύουμε τα noodles στον ατμό και τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, το μπέικον, το βραστό αυγό και τον ζωμό.
  • Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  • Tip:

    Για καλύτερη υφή και πιο αυθεντική γεύση προσθέτουμε μερικά τραγανά τηγανιτά κρεμμύδια.

close