Μακαρόνια φουσίλι με σέσκουλα

Μακαρόνια φουσίλι με σέσκουλα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

  • Σερβίρει2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 150γρ. μπέικον
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.γ. θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά
  • 200γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 300γρ. σέσκουλα, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. μακαρόνια φουσίλι
  • 1 Kύβος για Ζυμαρικά Knorr
  • 25γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, και το τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, το κόβουμε με τα χέρια σε μικρότερα κομμάτια.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την θρυμματισμένη πιπεριά και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας τα. Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σέσκουλα, και το αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα σέσκουλα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό και τον κύβο για ζυμαρικά και βράζουμε τα μακαρόνια φουσίλι για περίπου 12 λεπτά. Έπειτα στραγγίζουμε.
  • Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την τριμμένη παρμεζάνα, και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν, αναλόγως πόσο κρεμώδη θέλουμε τη σάλτσα τους. Προσθέτουμε το μπέικον, όλα τα λαχανικά, και περισσότερη παρμεζάνα εάν επιθυμούμε.
close
close