Χταπόδι κοκκινιστό γιαχνί με πατάτες

Χταπόδι κοκκινιστό γιαχνί με πατάτες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

  • Χρόνος προετοιμασίας Λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι καθαρισμένο
  • ½ κιλό μέτριες πατάτες κομμένες
  • 600 γρ. τομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 Κύβοι Knorr Ζωμός για Κοκκινιστά
  • 1 κ.σ. πελτές τομάτας
  • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κομμάτια από μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 κ.σ. ξύδι μήλου
  • 300 γρ. κόκκινο κρασί ξηρό
  • 200 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά το χταπόδι. Το βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με καυτό νερό για 15’.
  • Όταν βράσει το σουρώνουμε και, στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το χταπόδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο. Κατόπιν συμπληρώνουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και μείνει το ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους και την τριμμένη τομάτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση. Συμπληρώνουμε με τις πατάτες και ελάχιστο καυτό νερό και σιγομαγειρεύουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.
close