Ρεβίθια Μινεστρόνε με λαχανικά εποχής

Ρεβίθια Μινεστρόνε με λαχανικά εποχής

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 2 Κύβοι Knorr Ζωμός για Όσπρια
  • 150 γρ. καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σέλερι ή σελινόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • Από ½ κοφτό κ.γλ. σε σκόνη: Κουρκουμάς, τζίντζερ, κάρυ και γλυκιά πάπρικα
  • 180-200 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ½ λίτρο καυτό νερό, τους κύβους, όλα τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να βράσουν καλά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και το κοφτό μακαρονάκι και συνεχίζουμε το βράσιμό τους περίπου για 15’-20’, ανάλογα με το πόσο χυλωμένη θέλουμε τη μινεστρόνε μας.
close