Πέννες με τοματίνια, βασιλικό και παρμεζάνα

Πέννες με τοματίνια, βασιλικό και παρμεζάνα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1/2 κιλό πέννες
  • 150 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 Κύβοι Knorr Ζωμός για Ζυμαρικά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Φρέσκα φύλλα από βασιλικό
  • 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, τους δυο κύβους και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τις πέννες και τις βράζουμε για όσο χρόνο επιθυμούμε.
  • Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο, τα τοματίνια, τον βασιλικό και τα σοτάρουμε. Μόλις το σκόρδο και ο βασιλικός βγάλουν τα αρώματά τους και μαλακώσουν ελαφρώς τα τοματίνια συμπληρώνουμε με τις βρασμένες πέννες και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με λίγη ακόμα παρμεζάνα.
close