Χοιρινό καπαμά με πράσα

Χοιρινό καπαμά με πράσα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος για κοκκινιστό
  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια
  • 2 Κύβοι Knorr Ζωμός για Κοκκινιστά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • 2 τομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτές τομάτας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και την κανέλα και τα μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ και τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το χοιρινό και την τομάτα.
  • Ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και μαγειρεύουμε σε σιγανή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει και να δέσει με τη σάλτσα του.
    close