Κόκκορας κοκκινιστός

Κόκκορας κοκκινιστός

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος90 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κόκορας 1 ½-2 κιλά κομμένος σε κομμάτια
  • 2 Κύβοι Knorr Ζωμός για Κοκκινιστά
  • 150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κομμάτια από τον κόκορα σε κρύο νερό και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Έπειτα τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο, ώστε να μαριναριστούν.
  • Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα κομμάτια από τον κόκορα.
  • Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα μαραίνουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τους κύβους για το κοκκινιστό και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι κύβοι και ρίχνουμε ξανά τα κομμάτια από τον κόκορα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με την τομάτα και το καυτό νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 90’ ή έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας και δέσει η σάλτσα.
close