Φακές φρικασέ με σπανάκι

Φακές φρικασέ με σπανάκι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. φακές χονδρές
  • 2 Κύβοι Knorr Ζωμός για Όσπρια
  • 2 σακουλάκια φρέσκο σπανάκι μπέιμπι
  • 1 μέτριο μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 200 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγο κορν φλάουρ
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις φακές μαζί με τον έναν κύβο. Όταν μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα θερμαίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το μαρούλι, το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη βρασμένη φακή και τον δεύτερο κύβο.
  • Σοτάρουμε τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Συμπληρώνουμε καυτό νερό μέχρι να τα σκεπάσει εντελώς και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να δέσει το φρικασέ.
  • Για το αυγολέμονο, ρίχνουμε σε ένα μπολ δυο κ.σ. υγρά από το φρικασέ. Σε ένα ποτήρι του κρασιού βάζουμε μια κ.σ. κορν φλάουρ και τη διαλύουμε με τον χυμό από το λεμόνι. Κατόπιν χτυπάμε δυνατά τον κρόκο του αυγού με το σύρμα σε ένα βαθύ μπολ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα υγρά από το φρικασέ και το κορν φλάουρ μέχρι να χυλώσει το αυγολέμονο.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.
    close