Αφράτοι κεφτέδες με ρύζι

Αφράτοι κεφτέδες με ρύζι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μυρωδάτοι και ιδιαίτερα αφράτοι κεφτέδες, που θα γίνουν οι αγαπημένοι μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε τους!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (από ελιά)
  • ½ κιλό κιμάς χοιρινός (από σπάλα)
  • 4 κ.σ. έτοιμος πουρές πατάτας Knorr
  • 3 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού της προηγούμενης ημέρας (μουσκεμένη και στυμμένη)
  • 200 ml φρέσκο γάλα ή νερό
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα
  • 1 φάκελος Knorr Risonatto Indienne
  • 1-2 κ.σ. τριμμένο τυρί για μακαρόνια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τα 2 είδη κιμά με τον πουρέ πατάτας, το Βιτάμ, το ψωμί, το γάλα, τα αυγά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄. Βγάζουμε και ζυμώνουμε ξανά.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄, από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ετοιμάζουμε το risonatto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με το ζουμερό Risonatto και μπόλικο τριμμένο τυρί.
  • Tip:

    Επίσης, μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πατάτες, τηγανιτές ή φούρνου.

close